“Beba više“ obilježili treću godinu postojanja

Proteklog vikenda UG“ Beba više“ obilježilo je treću godinu postojanja. Bila je to prilika da se sumiraju rezultati njihovog rada u protekloj godini ali i najave planovi za 2017.godinu kada je u pitanju djelovanje udruženja koje se zalaže za borbu protiv steriliteta ali  i promoviše sve ono što podrazujeva zdrave i srećne porodice.

„Pored četiri bebe koje imamo u udruženju, našim najvećim uspjehom možemo nazvati i dvije nove trudnoće naših članica.

Takođe, važno je napomenuti da smo u protekloj godini realizovali i jednu značajnu humanitarnu akciju pod nazivom „Sreća tek treba da se rodi“ koja već ima za rezultat jednu trudnoću, dok za još jednu čekamo rezultate, obzirom da je embrio transfer obavljen prošle sedmice na klinici Balić u Tuzli.

Akciju ćemo nastaviti i u narednoj godini“, rekao je predsjednik udruženja,Željko Lazarević najavljujući nove projekte.

„U narednoj godini, svakako ćemo nastaviti sa akcijom „Sreća tek treba da se rodi“ ali nešto drugačijim aktivnostima. Vjerovatno će to biti koncerti i drugi kulturni događaji kojima ćemo ponovo u prvi plan staviti borbu protiv bijele kuge“,rekao je Lazarević.

Takođe najavljuju i novi projekat pod nazivom  „Nisam majka – ne svojom voljom“ podržan od strane Vlade Brčko distrikta, sa čijom će implementacijom započeti aktivnosti u narednoj godini.

Obilježavanje godišnjice, upriličeno je u dječijoj igraonici, gdje su najmlađim članovima ovog udruženja dodjeljeni i novogodišnji pokloni.

Ono što nas posebno raduje, da su od ove godine sa nama i ljudi koji su na prirodan način došli do potomstva ali su tu da nas podrže“, rekao je jedan od osnivača pomenutog udruženja i otac prve rođene bebe ovog udruženja, Aleksandar Milošević.

To što smo se mi ostvarili kao roditelji, ne znači da je naša borba završena“, rekla je Kristina Nerac.

Mi smo i dalje tu za naše saborce ali i sve ljude koji se bore sa ovim problemom“, istakla je Nerac, takođe jedna od ostvarenih majki iz ovog udruženja.

Značajnu podršku  našem radu u protekloj godini pored Fonda zdravstvenog osiguranja i Bolnice u Brčkom, pružili su  i mediji, te smo za sve njih pripremili i prigodne zahvalnice, istaknuto je na ovom druženju.

Izvor: www.bebavise.org