Krv spaja SVE NAS

Članovi Udruženja Beba više iz Brčkog su organizovali akciju dobrovoljnog doniranja krvi koja se realizovala na odjeljenju za Transfuziju u Brčanskoj bolnici. Više od 20 doza krvi prikupljeno je u akciji nazvanoj “Krv spaja sve nas” koju su u Brčanskoj bolnici organizovali aktivisti Udruženja. Javnom pozivu naše organizacije, kao i uvjek do sada rado se odazove veliki broj građana.

Nepisano je pravilo da vantjelesna oplodnja ili rizična trudnoća završi operacijiom odnosno carskim rezom, gdje su za trudnicu i bebu automatski izdvojene određene doze krvi. Naši čalnovi podstaknuti ovom činjenicom su odlučili da doniraju krv onima kojima je to zaista potrebno za život. Potrebe za krvlju su neophodne a nekad i velike. Krv je tečnost koja se ne može proizvesti ili zamjeniti, jedini njen izvor je sam čovjek. Zdravstvene organizacije preporučuju doniranje krvi, jer se krvne stanice obnavljaju.

Volonteri udruženja su uspjeli motivisati građane Brčko distrikta i zajedno sa njima 22.janura su uspješno realizovali akciju “Krv spaja SVE NAS”. Bez obzira koliko ste stari ili mladi, ako imate veliko srce i želite da pomognete, uvjek možete naći načina da date svoj doprinos.