USKORO: Muzičke radionice “CARSTVO DRUGARSTVO”

Volonteri Udruženja “Beba više” profesorice Aleksandra Lizdek I Anja Ž. Petković uskoro počinju sa održavanjem muzičkih radionica za djecu uzrasta od 4 do 8 godina. Ova aktivnost ima za cilj da kroz igru i druženje, njeni polaznici naprave prve muzičke korake. Pažljivo osmišljen Plan i program koji sadrži programe koje kreiraju i realizuju profesori muzike, upoznaje najmlađi uzrast sa osnovnim muzičkim vještinama i znanjima.

*upoznaju sopstvene vokalne sposobnosti

*razviju sluh

*shvate svijet oko sebe i iskažu svoja lična iskustva

*razviju osjećaj za ritam

*razviju intelekt

*budu druželjubivi

Muzičko putovanje započinje se upoznavanjem kompozicija različitih muzičkih sadržaja i karaktera, u cilju stvaranja svijesti o emociji koju prenosi muzika,”naglašava profesorica klavira Anja Ž. Petković.“U početku, intenzivno se radi ritam, intoniranje tonova, sviranje i pjevanje odabranih pjesama pojedinačno i grupno, u cilju daljeg razvoja sluha i muzičke memorije,”dodaje Petković.

Ovaj ciklus je propraćen upoznavanjem sa različitim muzičkim instrumentima kroz slušanje muzike.

Muzička radionica ima za cilj da stavi akcenat na potpunom muzičkom opismenjavanju polaznika”, rekla je Aleksandra Lizdek, profesor solo pjevanja.”Uvodi se grupno pjevanje u vidu hora. Časovi se realizuju u manjim grupama. Grupe se formiraju u zavisnosti od broja kandidata, gdje bi se djeca djelila u dvije grupe. Prvu grupu čine djeca mlađeg uzrasta od 4-5  i druga grupa, od 6-8 godina”. Časovi će trajali sat vremena, jednom sedmično, po grupi.

Cilj muzičkih  radionica je da u djeci prvenstveno probudi ljubav, a i da podstiče bolju motoriku i razvoj inteligencije kod djece. Radionice će u potpunosti obuhvatiti I ispoštovati formu inkluzije, jer su nam sva djeca podjednako važna I bitna“, naglasila je  koordinator  Udruženja “Beba više” Milijana Simić.

Sa prvim naučenim notama realizuju se javni nastupi, koji predstavljaju sastavni dio daljeg muzičkog usavršavanja. Polaznici muzičke radionice počinju da grade svoje koncertno iskustvo, razvijaju kreativnost i kao takvi veoma brzo i lako napreduju. Osim toga, radionice imaju za cilj i promociju Osnovne Muzičke škole u Brčkom, gdje su pomenuti predavači i zaposleni kao redovni profesori.

Svi zainteresovani mogu nam se javiti na našu facebook  stranicu www.facebook.com/bebavise/ na kojoj ćemo I najaviti pripremni roditeljski sastanak, gdje ćemo precizirati termine održavanja I sve ostalo vezano za početak ove aktivnosti, najavili su iz Udruženja “Beba više” Brčko.