Udruženje „Beba više“ obilježilo Dječiju sedmicu /VIDEO/

Prostorije obdaništa „Lane“ u Grčici u  Brčkom  bilo je  mjesto dječijeg smijeha i veselja. Mališani iz vrtića su plesali,pjevali , ali i učili u okviru radionice koju je organizovalo Udruženje „Beba više“ sa Javnom ustanovom „Naša djeca“ u povodu Dječije sedmice.

Djeca iz vrtića su na  radionici učili o pravima djeteta te poslala i svoje poruke na balonima od helijuma koje su simbolično, zajedno sa gradonačelnikom Brčko distrikta, pustili u vazduh.

“Ovo je za nas koji smo u vlasti na pozicijama u javnoj upravi podsjetnik šta je to cilj i smisao svih naših aktivnosti. Trebamo  omogućiti djeci bezbrižno odrastanje, uslove za školovanje, te sigurnu i svjetliju budućnost. Drago mi je da je jedna od poruka ove današnje manifestacije naglašavanje značaja porodice koja i obezbjeđuje osmjeh djeci” rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikt BiH.

Sve aktivnosti koje se sprovode u Dječijoj sedmici ukazuju na važnost prepoznavanja potreba djece na njihovom putu odrastanja. Da bi taj put  bio ispravan, raznolik i sadržajan, kako bi se razvilo samopouzdanje najmlađih odgovornost je i obaveza odraslih na svim nivoima našeg društva.

“Poruka Udruženja „Beba više“ jeste  da su djeca najvažniji dio našeg društva. Oni su budućnost i mi treba da učinimo sve kako bi se njihova prava poštovala , kako bi njihovo djetinjstvo bilo što sretnije” rekao je Željko Lazarević, predsjednik Udruženja „Beba više“.

Obilježavanje Međunarodne sedmice djeteta predstavlja način da se ukaže javnosti na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i na zaštitu dječijih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta koju je 1989. godine usvojila Skupština Ujedinjenih nacija.