Sumirani rezultati rada Mreže „Promoviraj pozitivno“

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić razgovarao je danas u Gradskoj vijećnici s predstavnicima nevladinih organizacija koje su dio Mreže „Promoviraj pozitivno“, asocijacije koja je osnovana s ciljem da kroz različite segmente djelovanja promovira pozitivne vrijednosti u lokalnoj zajednici preventivno radeći na sprječavanju incidenata motiviranih predrasudama i kaznenih djela počinjenih iz mržnje.

Ovom prigodom predstavnici Mreže su gradonačelniku Miliću prezentirali aktivnosti koje su imali u prethodnom razdoblju te predstavili planove i projekte koje će realizirati tijekom ove godine.

Gradonačelnik Siniša Milić izrazio je zadovoljstvo zbog aktivnog rada nevladinih organizacija i angažmana svih pojedinaca koji su doprinijeli da se na ovaj način stavi naglasak na promociju tolerancije i borbu protiv svih oblika diskriminacije u našoj zajednici.

Gradonačelnik je izrazio spremnost da i u narednom razdoblju u skladu s mogućnostima  podrži projekte kako same mreže nevladinih organizacija tako i pojedinačne projekte koji budu od značaja za lokalnu zajednicu. Najavljeno je i potpisivanje sporazuma o razumijevanju između Vlade Brčko distrikta BiH, odnosno gradonačelnika s Mrežom „Promoviraj pozitivno“.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Omladinskog centra „Vermont“, Udruge „Beba više“,  Udruge bh. novinara, Omladinske organizacije „Svitac“, Resursnog centra, Saveza studenata Ekonomskog fakulteta i Izviđača.