Gafro komerc i Beba više u akciji podrške višečlanim porodicama/VIDEO/

U sklopu aktivnosti kojima se oblježava šest godina rada I postojanja udruženja “Beba više” sprovedena je I akcija darivanja višečlanih porodica sa područja Distrikta. Tri veš mašine, za tri porodice, donirala je I na adrese isporučila, firma “Gafro komerc” iz Brčkog.

Tatjana Svitlica iz sela Pukiš kod Brčkog, majka je šestoro djece I kaže da im ovakva pomoć zaista mnogo znači.

  • Suprug I ja živimo od dnevnice, od toga podižemo naše šestoro djece. Želim da se zahvalim donatorima na mašini, jer je stara već bila dotrajala I upravo smo planirali da kupimo novu.

Mašina za pranje veša uručena je I porodici Hakije Ribića u mjestu Gornji Rahić. On I njegova supruga trenutno su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje a sami podižu troje djece.

  • Supruga I ja smo nezaposleni. Vremena su takva kakva jesu. Zahvaljujem se Gafro komercu  na donaciji koja će nam svakako dobro doći.

Treća mašina uručena je podorici Mrkonjić iz sela Dubrave kod Brčkog. Njihove, jedine trojke, koje su rođene u Distriktu, u protekloj godini, donijele su im mnogo radosti, ali I veša kojeg u velikom domaćinstvu treba prati svakodnevno, kaže Danijela Mrkonjić, koja je zahvalila Gafro komercu na vrijednoj donaciji.

Iz firme Gafro komerc kažu da su ovakvom gestom željeli iskazati svoju društvenu odgovornost te podržati natalitet u Distriktu Brčko.

  • Iz baze podataka Udruženja Beba više odabrali smo tri porodice kojima smo željeli uljepšati praznike ali I pomoći u odgajanju djece. Naša želja je bila da to budu porodice iz sva tri konstitutivna naroda koji žive na ovom području jer  ni mi, kao ni aktivisti Beba više, ne želimo da pravimo nikakve podjele. Zaista smo srećni, kada vidimo da smo svoju donaciju usmjerili u prave ruke, Istakao je Siniša Gavranić, direktor Gafro komerca.

“Gafro komerc” u akciji podrške višečlanim porodicama /Viva Pro/