Rješavanje problema u radu brčanskih pacijentskih udruženja

Na sastanku gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića i predstavnika nekoliko udruženja koja se bave oblastima od posebnog značaja za distrikt danas su razmatrana dva ključna problema u njihovom radu, i to pitanje prostora koje bi ova udruženja mogla koristiti za rad i način finansiranja njihovog redovnog rada, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

„Uočeni su problemi zbog primjene nove zakonske regultive u oblasti rada udruženja i fondacija. Obzirom da se radi o udruženjima koja se bave vrlo specifičnim oblastima djelovanja mi kao Vlada ćemo učiniti sve da im olakšamo njihov rad i odgovorimo njihovim zahtjevima“, rekao je gradonačelnik Esed Kadrić.

„Sa gradonačelnikom smo postigli dogovor da se preduzmu koraci ka rješavanju ovih problema i vjerujemo da će to biti na obostrano zadovoljstvo i u koristi svih građana Brčko distrikta, budući da se naša udurženja baziraju na rad sa članstvom iz manjinskih i marginaliziranih grupa“, rekla je Ana Kotur-Erkić u ime „Antidiskriminacijskog foruma Brčko distrikta“. 

Sastanku sa gradonačelnikom prisustvovali su predstavnici Unije pacijentskih udruženja Brčko distrikta („Beba više“, „Udruženje distrofičara“, „Udruženje oboljelih od  multiplaskleroze“ i „Brčansko srce“) te udruženja žena koja djeluju na teritoriji Brčko distrikta, navedeno je u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Posljednji članci